Според доц. Иво Инджов, преподавател по журналистика, шансът България да има редовно

...
Според доц. Иво Инджов, преподавател по журналистика, шансът България да има редовно
Коментари Харесай

Експерт: Шансът след изборите да имаме правителство е 50 на 50

Според доц. Иво Инджов, преподавател по публицистика, шансът България да има постоянно държавно управление след вота на 9 юни е 50 нан 50. 

" Ако ПП-ДБ са втори, те въпреки всичко ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и Движение за права и свободи ще виси със страшна мощ. Ако са трети, тогава обстановката става доста комплицирана за тях. На символно равнище ще се затвърди ролята им на младши съдружен сътрудник, в случай че изобщо се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с Движение за права и свободи – ще преглътне ли ПП-ДБ Движение за права и свободи с Пеевски ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, в случай че " Възраждане " са втори.

Ако Движение за права и свободи са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, счита той.

" Тази поредност от записи, която вижда в този момент бял свят, ще се отрази отрицателно на ПП-ДБ, само че не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв величествен скандал ", разяснява Инджов по отношение на изтеклите записи от вътрешнопартийни диалози на политици от Политическа партия.

" Очевидно има някой, който записва и подава целеустремено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше изработен от съпартиец на Политическа партия и там някъде кой знае каква огромна интрига не би трябвало да се търси. Те не отхвърлиха казаното. Според мен казусът с тези записи е наличието – преди всичко да се види защо се приказва, доколкото е допустимо, да се реконструира казаното, и едвам по-късно кой ги вади в общественото пространство и в случай че има нарушаване на закона, способените органи би трябвало да се включат ", уточни той и означи, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма величествен скандал в тези записи.

" В близката ни история имаме надалеч по-скандални и стряскащи за положението на страната записи и те ще излязат някой ден ", безапелационен бе доцент Инджов и добави, че не би трябвало да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат реформирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР